Tuincentrum Haren wil niet wijken voor kazerne (Update)

De gemeente Haren hikt nog altijd tegen het besluit aan wáár de nieuwe brandweerkazerne moet komen. Het besluit is alweer een maand uitgesteld.
De verhuizing van de kazerne aan de Westerse Drift sleept al tien jaar, het gebouw is verouderd en voldoet niet meer aan de ARBO-normen.
Eén van de beoogde locaties is Tuincentrum Tubantia aan de Rijksstraatweg. Het bedrijf zit daar al 73 jaar en de eigenaars willen er niet weg. Ze hebben zelfs een advocaat in de arm genomen.

Veiligheidsregio

'De kans is heel erg groot dat we weg moeten. De Veiligheidsregio heeft het laatste woord. Als zij bepalen waar de kazerne moet komen, dan heeft Haren weinig in te brengen', zegt Arend Koops van het Tuincentrum.

Update 9.00 (20-08)

Dit laatste wordt ontkent door de gemeente Haren. 'Niet de Veiligheidsregio, maar de gemeenteraad neemt uiteindelijk een besluit over de nieuwe locatie voor de brandweerkazerne', laat een woordvoerder van de gemeente weten. Er zijn drie locaties in beeld: De Westerse Drift, het Stationsgebied en de locatie Tubantia. Er vindt momenteel nog een aantal onderzoeken plaats, maar vast staat volgens de gemeente dat de locatie Tubantia qua aanrijtijden de beste locatie voor een nieuwe kazerne.Het gemeentebestuur zal binnenkort met een voorstel richting de gemeenteraad komen. De raad neemt dan een besluit. 'We willen een plek, waar we de beste brandweerzorg voor gemeente Haren kunnen bieden', aldus de woordvoerder.