Marcel Hensema speelt hoofdrol in grote Netflix-productie

Marcel Hensema krijgt de hoofdrol in de internationale speelfilm Tokyo Trials.
Het is de eerste hoofdrol van Hensema in een internationale productie. De film wordt mede geproduceerd door Netflix. Deze aanbieder van online films maakt een vierdelige serie van de film.

Rechter Röling

Tokyo Trials gaat over de Nederlandse rechter Bert Röling, die na de Tweede Wereldoorlog werkte voor een internationaal tribunaal dat Japanse oorlogsmisdadigers berechtte. Röling werd daarna hoogleraar aan de RUG, waar hij van 1950 tot 1977 heeft gewerkt. In 1985 stierf hij in Groningen.

Tussen de sterren

Hensema krijgt de rol van Röling en gaat met acteurs spelen, die ook in films als Titanic en Slumdog Millionaire hebben gespeeld. De film wordt geregisseerd door de 77-jarige Pieter Verhoeff, die bekend is van de Nederlandse speelfilm Nynke.
De film wordt de komende maanden gedraaid in Litouwen en Japan.

Hensema

Marcel Hensema is bekend van onder meer de dramaserie Hollands Hoop en van zijn solovoorstelling Mijn Ede. Daarin brengt hij een ode aan de muziek van Ede Staal en aan zijn eigen jeugd in Hoogezand.
Ook is hij te horen in de Pixar-film Inside Out, die momenteel in de bioscopen draait. Daarin vertolkt hij de emotie 'Woede'.