Nigeriaanse vrouw wraakt zonder succes rechtbank Groningen

© Jos Schuurman/FPS
Een 35-jarige Nigeriaanse vrouw heeft zonder succes drie rechters van de meervoudige strafkamer van de rechtbank in Groningen gewraakt.
De vrouw stond voor de rechtbank, omdat zij haar negenjarige zoontje zou hebben onttrokken aan het gezag van de vader. De jongen verblijft sinds een half jaar in Nigeria, het geboorteland van de vrouw.

Nigeriaans recht

De vrouw vindt niet dat de Nederlandse vader gezag heeft over het kind, omdat het kind in Nigeria is geboren geldt volgens haar het Nigeriaans recht. Zij wilde meer onderzoek naar deze gezagskwestie, maar hier zag de rechtbank in Groningen geen brood in.
De moeder noemde de rechters vervolgens vooringenomen en diende een wrakingsverzoek in. Dit verzoek werd dezelfde middag nog door de wrakingskamer behandeld.

Afgewezen

De wrakingskamer vindt dat de rechtbank in Groningen gemotiveerd een juridisch besluit heeft genomen en hier geen sprake is van partijdigheid of vooringenomenheid. Het verzoek werd dan ook afgewezen. De zaak wordt binnen drie maanden opnieuw aan dezelfde rechters voorgelegd.