ProRail stelt spoorwerkzaamheden in Assen uit

© RTV Drenthe
De aanpak van het spoor in Assen wordt een jaar uitgesteld. Dat heeft ProRail besloten, meldt RTV Drenthe. De Drentse politiek is woedend over deze beslissing.
Het stationsgebied in Assen gaat flink op de schop. Er komt onder meer een nieuw stationsgebouw en een nieuw stationsplein. Het is de bedoeling dat er straks twee treinen per uur meer gaan rijden tussen Groningen en Assen, zodat meer mensen de trein pakken als de zuidelijke ringweg in Groningen wordt aangepakt.

Te weinig technici

De werkzaamheden aan het spoor zouden in augustus volgend jaar beginnen. Volgens RTV Drenthe kan dat niet doorgaan, omdat ProRail te weinig bovenleidingsmonteurs beschikbaar heeft in de zomer van 2016. 'Deze technici zijn bezig met andere grote projecten in Nederland, daarom hebben ze besloten Assen weg te strepen', vertelt wethouder Harmke Vlieg van de gemeente Assen.

Niet blij

Assen is niet blij met het uitstel en ook de Drentse gedeputeerde Henk Brink is er niet over te spreken. Volgens Vlieg is de gemeente samen met de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe in gesprek met de spoorbeheerder.