Kupers hoopt op 'mazzeltje' bij WK Atletiek

Atleet Thijmen Kupers uit Groningen schat de kans klein dat hij op de 800 meter bij het WK in Peking de finale haalt. Hij denkt dat alleen een grote dosis geluk hem kan helpen aan een plek in de eindstrijd.
'Ik heb echt een mazzeltje nodig om bij de beste acht te komen. Bram Som haalde dat een aantal jaren geleden wel doordat anderen vielen. Als ik realistisch ben dan is de halve finale het hoogst haalbare' zegt hij een dag voordat hij aan de series begint.

Vogelnest

Kupers is al geruime tijd in de Chinese hoofdstad om te acclimatiseren en aan zijn vorm te werken. Hij bezocht ook al het imposante atletiekstadion waar in 2008 het Olympisch vuur brandde. Dat maakte grote indruk op hem. 'Ik wil dat ook een dag voordat het toernooi begint doen. Ik wil me op de wedstrijddagen alleen maar concentreren op mijn race.'

Latertje

Kupers plaatste zich begin deze maand bij het NK op het allerlaatste moment voor de wereldkampioenschappen. Hij liep toen een persoonlijk record van 1.45.28.
Hij denkt die tijd bij het WK te kunnen verbeteren. 'Als dat lukt, ga ik misschien wel als één van de tijdsnelsten door naar de finale', blikt hij hoopvol vooruit.