Politie voert actie in Stad: wel controle, geen boete

© Ronald Niemeijer
De politie heeft donderdag in Groningen verschillende controles uitgevoerd, maar vanwege de acties voor een betere CAO vrijwel geen enkele bekeuring uitgedeeld.
Lawaai

Op de Duinkerkenstraat werden auto's gecontroleerd op de hoeveelheid geluid die ze produceerden. Van de dertien gecontroleerde voertuigen maakten 12 teveel lawaai.
De agenten schreven voor de geluidsovertredingen geen processen-verbaal uit. Wel kreeg een automobilist een bekeuring omdat hij een baby in een kinderzitje los op de achterbank vervoerde.

Fietsverkeer

In de binnenstad van Groningen werd het fietsverkeer gecontroleerd op verschillende overtredingen, zoals het rijden tegen het eenrichtingsverkeer in en rijden door rood licht, bij stoplichten en spoorwegovergangen.
Daarvan gingen 120 fietsers en 20 automobilisten de fout in. Ze kregen allemaal een waarschuwing. Verder werden er mensen aangehouden die alcohol dronken waar het niet mocht en had één bestuurder nog een boete uitstaan van 165 euro. Ook zij kwamen er met een waarschuwing vanaf.