Liveblog: FC Groningen - Excelsior: 2-0 (gesloten) #groexc

© RTV Noord
FC Groningen speelt vrijdagavond in de Euroborg tegen Excelsior uit Rotterdam. Volg de wedstrijd via de liveblog. U kunt de wedstrijd ook live volgen bij Radio Noord.
90+3'
Het is afgelopen. FC Groningen wint dankzij invaller Mimoun Mahi.
90+2' Poging van Tibbling verdwijnt naast het doel.
85' DOELPUNT FC GRONINGEN: Opnieuw scoort Mahi. Hij schiet de bal beheerst langs de doelman.
83' Nieuwe aanwinst Kasper Larsen maakt zijn debuut in de Euroborg. Hij vervangt Burnet.
80' FC Groningen speelt veel belovende aanvallen slecht uit. Zo blijft Excelsior in de wedstrijd.
73' Kuwas is bij Excelsior in het veld gekomen voor Botaka.
Het is pas de tweede treffer van Mahi in het shirt van FC Groningen. Maar wat een belangrijke treffer.
70' DOELPUNT FC GRONINGEN: Mimoun Mahi schiet een vrije trap raak, 1-0!
69' Hoesen klopt Van Diermen op snelheid. De verdediger trekt Hoesen naar beneden. Geen rode, maar een gele kaart voor Van Diermen.
65' Rusnak en Hiariej verlaten het veld. Mahi en Hoesen zijn de vervangers. Bij Excelsior komt Van Mieghem voor Hasselbaink.
Hoesen en Mahi maken zich klaar om in te vallen #GRoexc
— FCGOnline (@FCGOnline)
60' Eerste kwartier na rust zit erop. FC Groningen komt maar niet door de stugge verdediging van Excelsior.
52' Opnieuw De Leeuw met een kopbal. Ditmaal recht in de handen van Kurto.
48' Rusnak speelt zich knap vrij, maar schiet hoog over.
46' FC Groningen heeft afgetrapt voor de tweede helft. Er is aan beide kanten niet gewisseld.
45' Het is rust. Een weinig verheffende wedstrijd tot nu toe. Volgens assistent Dick Lukkien kan een goal niet uitblijven in de tweede helft.
44' Een schot van Hateboer wordt aangeraakt. De corner die volgt levert geen gevaar op.
44' Rusnak ramt de bal via de muur over het doel van Kurto.
43' FC Groningen krijgt vlak voor rust een vrije trap op een mooie plek.
40' Linssen krijgt de elleboog van Hasselbaink in zijn gezicht. Onbewust, maar wel pijnlijk.
36' Van Weert komt gemakkelijk voor Reijnen. De spits schiet net naast.
27' Drost laat zich vallen in het strafschopgebied. Scheidsrechter De Graaf wuift het weg.
25' FC Groningen vergeet opnieuw te scoren. Een voorzet van Hiariej wordt ternauwernood uit de doelmond weggehaald door een verdediger van Excelsior.
23' De Leeuw mist een vrije kopkans. De voorzet van Burnet is prachtig, maar De Leeuw laat de grote mogelijkheid liggen.
19' Etiënne Reijnen is onrustig in de opbouw. Twee keer kort achter elkaar balverlies.
16' FC Groningen heeft in het eerste kwartier verzuimd om op voorsprong te komen. De ploeg domineert wel. Excelsior loert op de counter.
12' Schot van Hasselbaink wordt geblokt en valt in de handen van Padt. Aantrekkelijke openingsfase. Ook de bezoekers uit Rotterdam laten zich zien.
10' Twee enorme kansen voor FC Groningen. Een kopbal van De Leeuw wordt gered. Hateboer schiet de rebound voor leeg doel over.
8' Goede aanval van FC Groningen. Via Jesper Drost komt de bal bij Albert Rusnak. Zijn schot wordt gekeerd door doelman Kurto.
3' Het eerste schot is van Excelsior. Rechtsback Karami ramt de bal huizenhoog over.
1' De wedstrijd is begonnen! We houden je op de hoogte.
Prima sfeer vlak voor de aftrap! #fcgroningen #groexv pic.twitter.com/uQJTU8kWDF
De wedstrijd in de Euroborg begint om 20.00 uur.

Opstellingen:

FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet (82. Larsen); Tibbling, Hiariej (65. Hoesen), Drost; Linssen, De Leeuw, Rusnak (65. Mahi).
Excelsior: Kurto; Karami, Fischer, Van Diermen, Kuipers; Auassar, Stans, Kruys; Botaka (73. Kuwas), Van Weert, Hasselbaink (65. Van Mieghem).
Scheidsrechter: Van de Graaf.