Invaller Mahi helpt FC Groningen langs Excelsior

FC Groningen heeft vrijdagavond met 2-0 gewonnen van Excelsior. Matchwinner werd invaller Mimoun Mahi. Dankzij zijn twee doelpunten werd hij de held van de avond.
De FC had het lastig in eigen huis tegen Excelsior. De Rotterdammers speelden erg verdedigend en de thuisploeg kwam er moeizaam doorheen.


Kansen

De grootste kansen in de eerste helft waren voor Michael de Leeuw (kopbal) en voor Hans Hateboer. De rechtsback uit Beerta schoot voor leeg doel hoog over. Ook Rusnak was voor rust nog dichtbij een treffer.

Gouden wissel

Pas twintig minuten voor tijd kwam FC Groningen op voorsprong. Invaller Mimoun Mahi schoot een vrije trap achter doelman Kurto. Vijf minuten voor tijd besliste Mahi de wedstrijd volledig. Na een pass van Linssen bleef de Hagenees oog in oog met Kurto erg rustig: 2-0.

Sterke bank

Aanvoerder Michael de Leeuw was na afloop erg blij met de zege. 'Het is lekker dat je zulke invallers kan brengen', zei De Leeuw. 'Zij breken de wedstrijd voor ons open', besluit de aanvoerder.
6 - Only PSV (7) have scored more direct free kick goals in the Eredivisie than @fcgroningen (6) since the start of 2014/15. Trade.
— OptaJohan (@OptaJohan) August 21, 2015
Slechts één keer eerder scoorde Mahi in de Eredivisie voor FC Groningen. Vrijdagavond deed Mahi het twee keer binnen het halve uur dat hij op het veld stond.