Post komt terug om te winnen

Robert Post uit Groningen behaalde al drie keer een top tien-klassering bij het ONK Skeeleren in het Friese Hallum. Zaterdag belandde hij net buiten het podium op de vierde plaats. Het was wel zijn beste resultaat in de afgelopen drie edities van de wedstrijd over honderd kilometer.
De beker voor de meest strijdlustige rijder was een troosprijs. Hij won de troffee ook al in 2013.

'Behoorlijk afzien'

Al in het begin van de koers onstond een omvangrijke kopgroep van elf skeeleraars. Post zat daar in eerste instantie niet bij. Hij moest met de latere winnaar Bart Swings uit België in de achtervolging. 'Ik heb de eerste twee kilometer behoorlijk afgezien. Maar je weet gewoon dat je erbij moet zitten. Alle grote namen zaten vooraan.' Eenmaal aangesloten deed de 22-jarige Groninger zijn werk bij de vluchters.

Teruggepakt

In de finale bleven vijf koplopers over. Post probeerde bij de ander vier weg te rijden. 'Een keer ben ik hard gedemareerd, maar werd ik teruggepakt. Vervolgens zit je een manier te bedenken hoe je op het podium terecht kunt komen. Want dat was mijn doel.'

Hoopvol

In de eindsprint moest hij het afleggen tegen Swings, Gary Hekman en de Fransman Alexis Contin. Hij kon zich daar makkelijk bij neerleggen. 'Maar ik kom terug om deze wedstrijd te winnen', blikte hij hoopvol vooruit.