'Kinderen sporten in vieze gymzaal Vries'

© Flickr/Margo Akermark (Creative Commons)
Leefbaar Tynaarlo maakt zich zorgen om de gezondheid van kinderen die zouden sporten in vieze sportruimten in Vries. Dat meldt RTV Drenthe.
De partij zegt te zijn benaderd door meerdere inwoners van het dorp. Hun kinderen sporten in de gymzaal aan De Fledders. De klachten gaan vooral over de slechte staat van onderhoud. Bovendien zouden de sportruimtes niet schoon zijn.

Gezondheid op het spel

'Het is zelfs de vraag in hoeverre de gezondheid van de kinderen hierdoor op spel wordt gezet. Daarnaast zijn er ook nog andere gebruikers van de gymzaal waarvoor dit telt', laat Leefbaar Tynaarlo weten.

Voorstel

Er zou al een voorstel zijn gedaan om de kinderen in een andere sporthal te laten gymmen, maar dat plan sneuvelde. 'Men zegt dat dan vaker de sporthal moet worden schoongemaakt en daar is geen geld voor. Dit lijkt ons geen steekhoudend argument.'

Partij wil maatregelen

In een brief aan het college van burgemeester en wethouders vraagt Leefbaar Tynaarlo aandacht voor de kwestie. De partij wil weten welke maatregelen het college bereid is te nemen, om ervoor te zorgen dat de kinderen in een goede omgeving kunnen sporten.