Mollema overhandigt tijdens verrassingsbezoek bijna zes ton

© Fiets voor een huis/Facebook
Bauke Mollema heeft als ambassadeur zaterdag een recordbedrag van 578.237 euro overhandigd aan Fiets voor een huis, een foundation dat geld inzamelt om huizen te kunnen bouwen voor arme gezinnen in Bangladesh.
Een kleine vierhonderd deelnemers gingen zaterdag fietsend, (hard)lopend en zelfs steppend de 2.645 meter hoge Galibiër op in de Franse Alpen. Met het ingezamelde bedrag kunnen maar liefst 578 stormvaste huizen gebouwd worden.

Verrassing

Tot verbazing van de deelnemers verscheen Mollema vrijdagavond tijdens de opening van het evenement onverwacht aan de voet van de hoge Alpenreus. Mollema beklom zaterdag zelf twee keer de Galibiër, maar dat was niet de belangrijkste reden van zijn aanwezigheid.'Ik was hier om het goede doel, Fiets voor een huis, te ondersteunen en om alle deelnemers die zich daar fietsend of lopend voor inzetten toe te juichen. Ik was blij om hier zoveel enthousiaste mensen te zien.'

Duplo steentje

Het was de derde keer dat dit evenement georganiseerd werd. Deelnemers moeten minimaal duizend euro sponsorgeld meebrengen. Zo droegen de deelnemers figuurlijk een steentje bij voor betere huizen in Bangladesh. Om dit te symboliseren, namen ze allemaal een Duplo steentje mee de Galibier op en bouwden op de top samen een huis.

Vakantie

Mollema heeft momenteel een rustperiode tijdens het wielerseizoen, waardoor hij in de gelegenheid was om alle sportievelingen die aan Fiets voor een huis meededen te verrassen.