Kamp vervangt omstreden topambtenaar windenergie

© Lex van Lieshout/ANP
De hoge ambtenaar van Minister Kamp, die schokkende uitspraken deed in een discussie met tegenstanders van het windpark bij Meeden, is vervangen. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De ambtenaar was ook projectmanager van het Windpark Friesland.
Tijdens de discussie over het windpark Meeden zei de topambtenaar dat de Rijkscoördinatieregeling, waarmee de landelijke overheid de beslissingen neemt bij grote projecten, er alleen is om dingen
tegen de zin van mensen in. De SP in de Tweede Kamer heeft daar vragen over gesteld.

Onrecht

In het antwoord op die kamervragen zegt Minister Kamp dat de uitspraken van de topambtenaar 'onrecht doen aan de manier waarop het ministerie energieprojecten van nationaal belang tot stand wil brengen'. Kamp zegt dat hij ook in de toekomst bij grote energieprojecten contact wil met omwonenden en andere betrokkenen.

Energie en Omgeving

'In de toekomst zal ik het gesprek met omwonenden en andere betrokkenen bij energieprojecten blijven opzoeken, omdat dit naar mijn idee de enige manier is om grote energieprojecten in Nederland op een goede en zorgvuldige manier te realiseren', zegt Kamp.
De minister heeft daarom binnen het Ministerie de directie 'Energie en Omgeving' opgericht , waarbinnen het betrekken van de omgeving bij het realiseren van grote energieprojecten centraal staat.