Rijksuniversiteit Groningen populair bij buitenlandse studenten

De Rijksuniversiteit Groningen wordt steeds populairder bij buitenlandse studenten. Elk jaar komen er meer. Werden er in 2014 1.800 buitenlandse studenten welkom geheten aan de RUG. Dit jaar zijn het er naar schatting 2.000. Het aantal Nederlandse studenten daalt licht.
'Het is een belangrijke ontwikkeling die al een aantal jaren gaande is', zegt voorzitter Sibrand Poppema van het college van bestuur van de RUG.
'We bieden niet alleen maar Engelstalige programma's aan, we maken ook gebruik van de meningen en achtergronden van de buitenlandse studenten. De Nederlandse studenten leren daar ook weer van', aldus Poppema.

Wereldranglijst

De aanwas van de buitenlandse studenten wordt onder meer in de hand gewerkt doordat de RUG stijgt op de wereldranglijst. De Groninger universiteit is gestegen naar de 75ste plek in de Academic Ranking of World Universities (ARWU), de toonaangevende ranglijst voor de beste universiteiten ter wereld. Vorig jaar stond de universiteit op de 82ste plek.
'We concurreren met de beste Amerikaanse en Engelse universiteiten en dat maakt dat de studenten graag naar de Groninger universiteit komen', weet Sibrand Poppema.