Getrouwde Stadjers die een slippertje willen: pas op!

De gegevens van negenhonderd getrouwde Stadjers die op zoek zijn naar een buitenechtelijke relatie, zijn op straat beland. Het gaat om Groningers die zijn ingeschreven bij datingsite AshleyMadison.com.
Wereldwijd

AshleyMadison.com richt zich met name op vreemdgaan. De website is in verschillende talen beschikbaar en heeft wereldwijd 37 miljoen bezoekers. Het hoofdkantoor van de website is in Toronto (Canada). De slogan van AshleyMadison luidt: 'Het leven is kort. Ga vreemd'.

Gekraakt

De datingsite werd vorige maand gekraakt door hackers, die de database openbaar hebben gemaakt. De gegevens zijn door een Spaans bedrijf ingelezen en omgezet tot een digitale kaart. Uit die kaart blijkt dat in de stad Groningen 900 mensen op zoek zijn naar een 'slippertje'. In Stadskanaal gaat het om 70 en in Appingedam om 48.

Personalia

Volgens de stad-Groninger internetondernemer Jarno Duursma zijn op de digitale kaart niet de personalia terug te vinden. Toch bevat de database wel die gegevens. Ook zijn daarin de emailadressen, wachtwoorden en creditcardgegevens van de gebruikers terug te vinden.
'Voor een gewone internetgebruiker is het moeilijk om daar toegang tot te krijgen', aldus Duursma. Hij sluit echter niet uit dat de gegevens alsnog beschikbaar komen.

Onderzoek

De FBI en de politie van Canada hebben zijn inmiddels een onderzoek begonnen naar het hacken van AshleyMadison.