Groningen Airport Eelde raakt opnieuw bestemming kwijt

Het had één van de verste bestemmingen vanaf Groningen Airport Eelde moeten worden: de wekelijkse vlucht naar Hurghada en Marsa Alem in Egypte. Maar de vlucht van touroperator Neckermann komt niet van de grond en is niet meer boekbaar, meldt RTV Drenthe.
Volgens Neckermann, onderdeel van reisorganisatie Thomas Cook, bleven de boekingen achter bij de verwachtingen.

Twee bestemmingen

Eind april kondigden Neckermann en het vliegveld met trots de twee nieuwe bestemmingen aan. In een soort van ronde zou Transavia in opdracht van Neckermann vanaf november eerst naar Marsa Alem en dan naar Hurghada vliegen, twee bestemmingen in één. Vooral voor zonzoekers in de winter en duikers interessant.

Te weinig belangstelling

Maar de belangstelling is dus te klein. Neckermann heeft besloten de inmiddels geboekte tickets om te boeken en de passagiers te laten vertrekken vanaf Schiphol. Passagiers zijn daarover inmiddels ingelicht. Hoeveel het er zijn, is niet duidelijk.
Of Neckermann Egypte ooit weer gaat aanbieden als winterbestemming is onduidelijk. Dan zal de belangstelling in ieder geval groter moeten zijn.

Canarische eilanden

Neckermann vliegt sinds vorig jaar rechtstreeks naar de Canarische Eilanden. Die bestemming is volgens de touroperator nog steeds bijzonder populair. De boekingen gaan boven verwachting.