Grietje Pasma stopt met organisatie 4 Mijl

Na achttien jaar gaat racedirector Grietje Pasma stoppen met de organisatie van de 4 Mijl. De 63-jarige wil een stapje terugdoen en stopt na de 4 Mijl in oktober met haar werkzaamheden voor het grootste hardloopevenement in Groningen.
Pasma blijft wel betrokken als extern adviseur bij Golazo Noord Nederland, de organisator van de 4 Mijl. Ze wordt opgevolgd door Elske Dijkstra en Johan Meijer.

Samenwerking Golazo

De hardloopwedstrijd wordt sinds 1997 door Pasma georganiseerd. Aan de 4 Mijl van Groningen doen elk jaar ruim 20.000 mensen mee. Vorig jaar is het bedrijf van Pasma, Topsport Noord Nederland, samen gaan werken met het Belgische sportmarketingbedrijf Golazo. Ze verzekerde toentertijd dat er aan het format van de 4 Mijl niks gaat veranderen.

Donar

Pasma zet zich sinds 1992 in voor het de top- en breedtesport in onze provincie. In de beginjaren organiseerde ze internationale basketbalevenementen, een boksgala een handbalinterland en het NK tafeltennis. Ook was ze meerdere jaren actief bij basketbalclub Donar, waar ze de Basketbal Business Club heeft opgericht.

Andere evenementen

De laatste jaren was Pasma ook betrokken bij de Nacht van Groningen, de Ladiesrun Groningen, de Bommen Berendloop, de Plantsoenloop en Streetball Groningen.