'FC Groningen en Maduro hebben akkoord over tweejarig contract'

Hedwiges Maduro en FC Groningen hebben een mondeling akkoord over een tweejarig contract gesloten. Het contract wordt getekend zodra de 30-jarige middenvelder en zijn huidige club, PAOK Saloniki, het contract hebben ontbonden.
Transfervrij

Dat schrijft de Telegraaf. Volgens de krant willen technisch directeur Frank Arnesen en trainer Igor Tudor graag houden, maar wil de Russische eigenaar Ivan Savvidis van hem af. Door het contract te ontbinden, kan FC Groningen hem transfervrij overnemen.
Maduro volgt de vertrokken Maikel Kieftenbeld op.

Medische keuring

De contractontbinding zal dinsdagmiddag worden geregeld, zodat Maduro 's avonds naar Nederland vliegt om medisch gekeurd te worden en het contract te tekenen. Vervolgens wordt hij woensdagmiddag in de Euroborg gepresenteerd.

Champions League

FC Groningen was al een tijd lang op zoek naar een ervaren controlerende middenvelder, en met de komst van Maduro lijkt de zoektocht voltooid te zijn. Hij heeft achttien interlands voor Oranje gespeeld en heeft onder andere met Ajax en het Spaanse Valencia Champions League en Europa League gespeeld.