Duurzame bedrijven Noordoost-Groningen krijgen miljoenen aan subsidie

De provincie legt 4 miljoen euro subsidie op tafel voor twee bedrijven die zich in Appingedam en Farmsum willen vestigen: Biopack BV en The Silicon Mine BV. De nieuwe initiatieven moeten 58 nieuwe banen opleveren.
Het geld komt uit de subsidieregeling Regionale Investeringssteun Groningen (RIG) en is afkomstig van het ministerie van Economische Zaken en de Economic Board Groningen. Dat is de organisatie die zich inzet om de economie in het aardbevingsgebied te versterken.

Mbo-niveau

Gedeputeerde Patrick Brouns is heel blij met de bedrijven, die zelf meerdere miljoenen investeren. 'Die 58 banen zijn voornamelijk op mbo-niveau en daaronder. Daar zijn we in dit gebied echt heel erg blij mee.'
Biopack BV investeert ruim 4 miljoen euro in een fabriek in Appingedam waar duurzame, afbreekbare en recyclebare materialen worden geproduceerd. The Silicon Mine BV investeert 10 miljoen euro in een initiatief in Farmsum waar silicium moet worden geproduceerd. Dat wordt gebruikt voor zonnecellen en in de ICT-industrie.