Gaat Borger-Odoorn ook asielzoekers opvangen?

Jan Seton als oud-wethouder van Groningen.
Jan Seton als oud-wethouder van Groningen. © Archief RTV Noord
De gemeente Borger-Odoorn is in gesprek met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) over de opvang van asielzoekers.
Volgens de gemeente is er een oriënterend gesprek geweest. Ze benadrukken dat er nog geen formeel verzoek is gekomen voor het vestigen van een asielzoekerscentrum.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De gemeente laat weten de urgentie te begrijpen. ´De instroom van het aantal asielzoekers neemt toe. De gemeente vindt het vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid dan ook vanzelfsprekend om in elk geval het gesprek met COA aan te gaan', aldus Borger-Odoorn. Dat schrijft RTV Drenthe.

Geen standpunt

De gemeenteraad van Borger-Odoorn is geïnformeerd over het gesprek met het COA. B en W zegt nog geen standpunt te hebben ingenomen over de mogelijke opvang. 'We zijn ons er van bewust dat de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum een afweging is waarbij je een zorgvuldig proces moet doorlopen met verschillende partijen', aldus burgemeester Jan Seton.
'Allereerst willen we goed bekijken wat het COA van ons zou willen en wat dit dan voor ons als gemeente betekent. Daarom nemen we nu ook nog geen standpunt in.'

Nog een gesprek

Borger-Odoorn gaat binnenkort opnieuw in gesprek met het COA. 'Mochten deze gesprekken met het COA leiden tot een formeel verzoek van hun kant, dan zullen we uiteraard ook met inwoners van de gemeente en de politieke partijen in gesprek gaan', aldus Seton.