Gewelddadige neven die Fries gijzelden moeten de cel in

© RTV Noord
Een 21-jarige man uit Delfzijl moet vier jaar naar de gevangenis omdat hij een man uit het Frieschepalen gijzelde, verwondde en bedreigde.
Zijn 19-jarige neef kreeg tien maanden jeugddetentie. Als hij nog een keer de fout in gaat, komen daar nog acht maanden bij.

Messteek in lip

Op 31 januari stond de Fries in de ochtend met zijn auto in de Muurstraat in Groningen, toen de 21-jarige man ineens instapte. Hij bedreigde en sneed de man met een mes in zijn lip. Toen dwong hij hem te gaan rijden.

Geladen pistool

Eerst werd de neef op het station opgepikt, daarna ging de reis via Delfzijl naar de woning van de gegijzelde in Frieschepalen. De neef had een geladen pistool bij zich, waarmee hij de automobilist bedreigde.

Moeder schoot te hulp

Uiteindelijk wist de moeder van de Fries de twee jongemannen uit de woning te verjagen. Die namen de auto van de Fries mee, alsook een tas met geld en een laptop. Daarna reden ze terug naar Delfzijl. 

Verslaafd

De jongste van het stel was tijdens de gijzeling onder invloed van drank en harddrugs. Hij is verplicht zich te laten behandelen voor zijn verslavingsproblemen.