Cunera: romantiek en politiek op Schiermonnikoog

Ex-burgemeester Sjon Stellinga van Schiermonnikoog doet zondag 30 augustus bij Cunera voor het eerst zijn verhaal.
Ontslag

Stellinga nam begin deze maand met pijn in het hart ontslag vanwege een relatie met één van zijn ambtenaren. "Ik kon niet meer functioneren omdat ik zelf onderwerp van discussie was", aldus de ex-burgemeester.

Pizza

Op Schiermonnikoog gingen al bijna een jaar geruchten over een verhouding van de burgemeester met de veel jongere medewerkster. Maar Stellinga, die in echtscheiding lag, zegt dat er pas eind juli 2015 sprake was van een liefdesrelatie. "Ik vond de geruchten in het begin wel grappig" zegt hij "maar we waren toen gewoon vrienden, verder niks. Toen het meer werd heb ik dat direct aan de raad gemeld". Volgens de ex-burgemeester begonnen de roddels nadat hij bij hem thuis een pizza had gegeten met de vrouw.

Prima burgemeester

Een meerderheid van de gemeenteraad vindt het vertrek van Stellinga erg jammer. "Hij was een goeie burgemeester" zegt fractievoorzitter Harm Carette van Ons Belang, "wat ons betreft mocht hij blijven". Ook Johan Hagen van Christelijke Groepering Schiermonnikoog spreekt van een "prima burgemeester".
Cunera zie je zondag om 18.10, na Noord Vandaag. Herhaling ieder half uur. Je kunt het programma ook bekijken via onze app en rtvnoord.nl.