Maduro en Rusnák bankzitters tegen FC Utrecht

Een luxe bankbezetting in de dugout van FC Groningen zaterdagavond. Zowel nieuweling Hedwiges Maduro als Albert Rusnák zullen niet in de basis beginnen tegen FC Utrecht.
Maduro kreeg vrijdagmiddag laat te horen dat hij speelgerechtigd is. De Griekse voetbalbond heeft de controleur vrijdag definitief uitgeschreven uit haar bestand.

Kent naam niet

Trainer Erwin van de Looi dat Maduro nog te kort bij de club zit om hem direct op te stellen. 'Hij kent zijn eigen medespelers amper van naam en kent onze speelstijl nog niet. Maar ik moet wel zeggen dat ik positief verrast ben over hoe hij zich over het veld beweegt en het gemak hoe hij speelt.'
Rusnák wordt gepasseerd door Jarchinio Antonia.

Ander systeem

Omdat Utrecht een ander systeem speelt dan de meeste andere Eredivisieclubs (vijf verdedigers) kan Groningen minder tussen de linies spelen. Daarom ziet Van de Looi een mooie rol weggelegd voor Antonia. Daarnaast zit Rusnák in een vormdip en werd hij dit prille seizoen al veelvuldig gewisseld.
Voor Rasmus Lindgren komt Utrecht nog te vroeg. De aanvoerder traint al wel weer mee, maar zal zaterdag niet bij de wedstrijdselectie zitten. Ook Tamata is door een enkel blessure nog steeds afwezig.

Opstelling

Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet; Tibbling, Drost, Hiariej; Antonia, De Leeuw en Linssen