Liveblog FC Utrecht-FC Groningen 2-0 #utrgro Gesloten

© RTV Noord
FC Groningen speelt zaterdagavond in Stadion Galgenwaard tegen FC Utrecht. U kunt de wedstrijd ook live volgen bij Radio Noord in het programma FC Groningen Live
90+5'
Het is afgelopen. Groningen verliest met 2-0 van Utrecht.
90+4' Doelpunt FC Utrecht: 2-0 Timo Letschert, oud-Groninger, is alert als Groningen countert. Hij loopt door naar voren en schiet de bal na een pass van Haller in de kruising. Utrecht wint.
90+3' Utrecht heeft balbezit bij de cornervlag aan de kant van Groningen. Antonia krijgt geel als hij te vroeg inloopt bij een vrije trap.
90+2' Mahi schiet ineens op doel, maar Ruiter kan de bal voor de lijn wegstompen.
90+1' Groningen krijgt een vrije trap in de buurt van de cornervlag. Padt wil mee naar voren, maar mag niet van de staf.
90+1 Er komen vier minuten bij.
90' Groningen kan counteren na een hoekschop van Utrecht, maar zelfs dat mislukt.
84' Weer ontsnapt Groningen aan de 2-0: Ayoub krult een vrije trap op de kruising.
82' Voorzet van Mahi wordt makkelijk gevangen door Ruiter.
79' Het spel heeft even stilgelegen voor Bart Ramselaar, die geblesseerd op het veld ligt. Hij verlaat het veld en Ludwig komt in het veld. Ook Klaiber gaat naar de kant, zijn vervanger is Ramon Leeuwin.
75' Mahi wordt meteen onderuitgeschoffeld door Klaiber, die geel krijgt.
75' Kan Mahi Groningen weer succes brengen? Hij komt in het veld voor Bryan Linssen, die de enige grote kans namens Groningen kreeg.
71' Barazite gaat er daarna ook uit. Hij wordt vervangen door Rubio Rubin.
70' Groningen blijft leven. Barazite schiet van dichtbij op doel, maar Padt staat z'n mannetje.
68' Groningen komt wederom goed weg; Haller krult de bal net naast het doel.
63' Mooie aanval van Utrecht eindigt in een voorzet die door Haller hard wordt ingekopt en maar nét naast het doel van Padt gaat.
60' Antonia kapt en draait en schiet, maar zijn inzet mist precisie en gaat over.
59' Hachelijke momenten voor het doel van Ruiter, maar tot een doelpoging van Groningen komt het niet. Groningen zoekt wat meer de aanval.
57' Het spel wordt stilgelegd, omdat Klaiber een tik zou hebben gekregen van Linssen. Lastig te zien.
55' Utrecht zoekt de 2-0: Ramselaar kan net niet zijn schoen tegen de bal zetten. 50' Hoesen met een schot uit de draai, maar de bal gaat hoog over.
49' Utrecht is dreigend, maar een voorzet van Janssen komt niet bij Haller.
46' Maduro en Hoesen zijn binnen de lijnen gekomen. Ze worden vervangen voor Burnet en Tibbling.
46' Utrecht heeft afgetrapt voor de tweede helft.
Rust Assistent-trainer Dick Lukkien geeft voor de camera's van Fox Sports aan dat Maduro en Hoesen na rust zullen invallen. Hij wil nog niet zeggen wie er in de kleedkamer achterblijven.
45' Het is rust. FC Utrecht is beter en leidt verdiend met 1-0.
44' Aardige mogelijkheid voor Groningen op slag van rust. Linssen legt de bal terug op Antonia, die de bal vanaf zo'n twintig meter van het doel een klein metertje over schiet.
43' Haller neemt een voorzet aan op zijn borst en volleert net naast.
39' Een voorzet van Jairchinio Antonia kan makkelijk worden gevangen door doelman Ruiter.
37' Hedwiges Maduro loopt warm.
37' FC Utrecht komt bijna op 2-0. Willem Janssen kopt een voorzet terug voor het doel en Ramselaar kan van dichtbij binnenknikken, maar mikt naast.
36' Een feitje tussendoor: FC Groningen heeft in de laatste twintig uitwedstrijden in de Eredivisie de nul niet weten te behouden.
29' Doelpunt FC Utrecht: 1-0 Voor het eerst dit seizoen scoort Haller niet voor Utrecht, maar hij is wel belangrijk. Hij laat een pass slim lopen, waardoor Bart Ramselaar alleen voor doelman Padt komt en de bal door de benen van de sluitpost in het doel kan schieten.
22' Grote kans voor Bryan Linssen. Hij kapt zijn tegenstander uit, maar neemt vervolgens teveel tijd om een hoek uit te kiezen en schiet tegen een tegenstander aan. Groningen had hier op voorsprong kunnen komen.
17' Mooie aanval van Utrecht door het centrum van de verdediging van Groningen. Uiteindelijk belandt de bal bij Sébastien Haller, die de bal via Padt naast schiet. Scheidsrechter Liesveld geeft echter een doeltrap, terwijl zonder de redding van Padt de bal waarschijnlijk in het doel was beland.
16' Aan de andere kant een voorzet die net niet bij Michael de Leeuw komt.
14' Eerste gevaar is voor het doel van Sergio Padt. Nacer Barazite speelt de bal op Willem Janssen die de bal voorgeeft, maar Etiënne Reijnen kan op tijd wegwerken.
13' Er gebeurt nog weinig noemenswaardigs in Utrecht. Beide keepers hebben nog niet in actie hoeven komen.
6' Aftastend begin van beide ploegen. FC Utrecht heeft het meest balbezit.
1' FC Groningen heeft afgetrapt in Stadion Galgenwaard.
Van de 36 wedstrijden die FC Groningen in Utrecht speelde, won het er slechts zes. FC Utrecht won 23 keer en zeven keer eindigde het duel in een gelijkspel. In 2009 won Groningen voor het laatst in de Domstad. De laatste vijf jaar won Utrecht vier keer met 1-0.
Bij FC Groningen begint Jesper Drost in de basis. Hij start centraal op het middenveld. Jairchinio Antonia staat rechtsbuiten. Albert Rusnák begint op de bank. Dat heeft volgens trainer Erwin van de Looi niets te maken met de frustratie die hij vorige week uitte door enkele bidons omver te schoppen.
Nieuwkomer Hedwiges Maduro zit op de bank tegen Utrecht. Ook Mimoun Mahi, vorige week matchwinner tegen Excelsior, zit op de bank. Yoëll van Nieff is daar niet meer te vinden: deze week werd bekend dat hij verhuurd zal worden aan Excelsior.

Opstellingen

FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet (46' Maduro); Hiariej, Drost, Tibbling (46' Hoesen); Antonia, De Leeuw, Linssen (75' Mahi)
Bank: Bank Groningen: Van der Vlag, Larsen, Bacuna, Maduro, Rusnák, Mahi en Hoesen
FC Utrecht: Ruiter; Klaiber (79' Leeuwin), Van der maarel, Letschert, Strieder; Nganioni, Janssen, Ramselaar (79' Ludwig); Ayoub, Haller, Barazite (71' Rubin)
Scheidsrechter: Liesveld
Toeschouwers:
Rode kaart:
Gele kaart: Klaiber (FC Utrecht), Antonia (FC Groningen)
Doelpunten: 29' Ramselaar 1-0, 90+4' Letschert 2-0