Matthijssen en Detz halen de finish niet

© RTV Noord
De grasbaanraces in Uithuizen zijn voor zowel William Matthijssen Alteveer als Wilfred Detz uit Musselkanaal in het ziekenhuis geëindigd. De zijspancoureurs kwamen met elkaar in aanraking en vlogen over de kop in de eerste bocht van de laatste heat.
Regerend Nederlands kampioen Matthijssen kon nog wel zelf van de baan lopen. Later moest hij toch naar het ziekenhuis omdat hij moeite had om adem te halen. Er zijn foto's gemaakt van zijn rug en longen. De doktoren zagen dat er geen schade was. Hij had ook nekklachten.

Detz werd meegenomen door de ambulance. Er wordt gevreesd voor een bovenbeenbreuk. Of dat inderdaad het geval is was rond middernacht nog niet duidelijk. Ook de knie van Detz is beschadigd.
Beide combinaties werden wel in de daguitslag opgenomen omdat ze zich al wel geplaatst hadden voor de finale. Ze eindigden respectievelijk als vierde en vijfde. De overwinning ging naar de Duitser Marcus Hundsrücker.
Het podium bij de internationale specialklasse bestond voor tweederde uit Duitse coureurs. Stephan Katt stond op het hoogste treetje, Christian Hulshorst werd tweede. Dirk Fabriek uit Stadskanaal legde beslag op de derde plaats. De jonge Raomano Hummel uit Hoogkerk werd op knappe wijze vijfde.