Deense reus is attractie bij grasbaanwedstrijden

Stinus Lund heeft schoenmaat 54, is twee meter en zeven cenitmeter lang en weegt rond de 140 kilogram. Je voelt de grond trillen als de Deen aan komt lopen bij de grasbaanraces in Uithuizen.
De zijspancoureur zou met zijn postuur met gemak de complete combinatie kunnen vullen. Maar hij heeft wel degelijk een bakkenist, Dennis Smit. De Hoogkerker heeft schoenmaat 44, is net geen één meter tachtig en weegt mischien iets meer dan de helft van Lund.
Het is hun eerste seizoen als duo. De samenwerking ontstond toevallig. Smit vroeg of Lund nog iemand wist die op zoek is naar een bakkenist. Lund wist er wel één, hijzelf.

Achterkant

Smit ziet tijdens de races alleen maar de grond en de achterkant van Lund. Hij moet wel een rotsvast vertrouwen hebben in de Deen, die bijna wekelijks 600 kilometer vanuit het zuiden van Denemarken rijdt om aan wedstrijden deel te nemen. Lund roemt Smit vanwege zijn gevoel voor de sport.
Volgend jaar gaan ze door. De Deense vlag blijft in het rennerskwartier wapperen. Over twee weken zien ze elkaar weer in Engeland. Doordeweeks met elkaar trainen is niet mogelijk.