Justitie looft beloning uit voor gouden tip Jumbozaak

Voor de gouden tip die leidt tot de identiteit van de afperser van de Jumbo looft justitie 10.000 euro uit. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Onlangs werd een deel van het onderzoek openbaar gemaakt op de website van de politie.
Dat heeft tot nu toe honderden tips opgeleverd. Maar ondanks dat er namen zijn genoemd van mogelijke verdachten, weet de politie nog niet wie de dader is.

Duits en Engels sprekende vrouw

In het tv-programma Opsporing Verzocht werd dinsdagavond opnieuw aandacht besteed aan de Jumbo-zaak. Zo is de politie op zoek naar een vrouw die om kwart voor twaalf 's nacht in de buurt van het Jumbo-filiaal bij de Wilhelminakade een Thais restaurant binnenliep.
De vrouw zou in het Duits en Engels hebben gevraagd of ze haar telefoon mocht opladen.

Veel risico

Volgens onderzoeksleider Rob Vos nam de afperser veel risico bij het maken van het explosief. 'Er is maar een kleine fout nodig om het explosief af te laten gaan. Daarmee bracht hij zichzelf, maar ook de mensen om zich heen in gevaar.'
Op 29 juli heeft de afperser voor het laatst contact opgenomen met de politie. Sindsdien is er nooit meer iets van hem vernomen.