Pelikaan S en FC Groningen spelen geld bij elkaar voor Make-A-Wish

© RTV Noord
Voetbalclub Pelikaan S uit Oostwold en FC Groningen hebben woensdagavond in een oefenduel naar verwachting ongeveer 10.000 euro bij elkaar gevoetbald voor het goede doel Make-A-Wish.
Het was één van de laatste acties waar FC Groningen als maatschappelijk partner van Make-A-Wish bij betrokken was. Sinds september 2010 heeft Groningen zich op vele manieren ingezet om wensvervullingen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte mogelijk te maken. Aan deze samenwerking is na vijf jaar een einde gekomen.

Thuisploeg weert zich kranig

Voor een kleine 1.200 toeschouwers weerde de thuisploeg, met oud-FC Groningen speler Kurt Elshot als assistent op de bank, zich kranig. Het duel eindigde in een 5-0 overwinning voor de FC. Danny Hoesen scoorde voor rust twee keer. Na de pauze maakte Michael de Leeuw twee treffers en was Juninho Bacuna één keer succesvol tegen de derdeklasser.

Mix

FC Groningen speelde met een mix van de A-selectie en de Beloften. Hans Hateboer, Simon Tibbling, Mimoun Mahi en Albert Rusnák waren wegens interlandverplichtingen niet van de partij in Oostwold. Rasmus Lindgren speelde de hele wedstrijd na een blessure.

Optreden Jannes

Alle entreegelden gingen naar het goede doel. Daarnaast was er een verloting. De exacte opbrengst wordt één dezer dagen bekend. Na afloop was er onder andere een optreden van Jannes en voorafgaande aan het oefenduel speelde de jeugd van Pelikaan S en Kids United tegen elkaar.