Maatregelen bij N366 tegen overstekende vluchtelingen

© Google Streetview
Maatregelen rondom de N366 bij Ter Apel moeten voor minder gevaarlijke situaties zorgen. Het komt nu nog meer dan eens voor dat automobilisten op de rem moeten voor overstekende of verdwaalde asielzoekers.
'Het zijn vooral de mensen die net binnen zijn', zegt Henk Wolthof van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). 'We doen onze best in de voorlichting, maar sommigen kiezen toch voor een korte route in plaats van dat ze omlopen. Iedere gevaarlijke situatie is er één te veel, we willen het graag onmogelijk maken daar te komen.'

Dam weggehaald

Voor de vakantie heeft het waterschap al een dam weggehaald tussen het asielzoekerscentrum en de N366. Daardoor kunnen mensen niet meer zo makkelijk van de kant van het azc naar de weg lopen. De politie geeft ook aan dat het aantal meldingen juist is afgenomen ten opzichte van het verleden.
Toch blijft het probleem zich voordoen. Daarom staat het onderwerp donderdag op de agenda bij een overleg tussen de gemeente Vlagtwedde, de politie, het COA en de provincie.

Meer educatie

Het COA gaat zich in het azc in ieder geval extra bezighouden met verkeerseducatie. Wolthof: 'En misschien plaatsen we ook extra borden met pictogrammen, om duidelijk te maken dat het verboden is en dat het het echt levensgevaarlijk is om daar te lopen.'