Twee jaar cel geëist tegen duo uit Delfzijl

© RTV Noord
Twee mannen uit Delfzijl hebben donderdag twee jaar cel tegen zich horen eisen. Het duo van 24 en 26 jaar wilde in mei een schuld innen en gijzelde daarvoor de wanbetaler. Naast de de celstraf eiste de Officier van Justitie ook nog een half jaar voorwaardelijk tegen de twee
Het slachtoffer werd op 29 mei in de woning van de 26-jarige Delfzijlster vastgehouden door de deur op slot te draaien. Daarbij werd de man bedreigd met een vuurwapen. Hij moest nog een schuld van 220 euro betalen.

Gamen, snuiven en drinken

De mannen hadden net veertig uur samen zitten gamen, snuiven en drinken. Volgens de advocaat van de 26-jarige verdachte werden vier kratten bier en acht gram cocaïne achterover geslagen. 'Voor een normaal mens een dodelijke hoeveelheid'.

Geen bedreiging

Aan de gijzeling kwam een einde doordat het slachtoffer zijn vader wist te bellen. Die belde op zijn beurt de politie. De verdachten werden later opgepakt. Volgens de verdediging was hier geen sprake van een gijzeling en bedreiging; ,Het slachtoffer reageerde volkomen relaxed en pakte nog een biertje uit de koelkast'.

Hennep

In de woning van de oudste verdachte werd ook nog een hennepkwekerij met 55 planten ontdekt. De 24-jarige hielp in de kwekerij door de planten water te geven. Het geld, ruim achtduizend euro, dat met het kweken van hennep is verdiend wordt door het Openbaar Ministerie opgeëist.