En het jonge girafje in Emmen heet...

© Dierenpark Emmen/Wijbren Landman
Uit meer dan 1.200 inzendingen is de naam voor het jongste girafje in Dierenpark Emmen gekozen. De naam werd donderdagmiddag bekendgemaakt in het Radio Drenthe-programma Anouk in de Middag.
'Er waren heel wat mensen die dachten aan Dafne, van Dafne Schippers', vertelt Wijbren Landman van het Dierenpark. 'Maar er was al een zeehond die die naam had gekregen. Dus die naam vonden we niet zo geschikt.'

Maan

Ook de naam Luna kwam meerdere keren voorbij. 'Dat betekent 'maan'', legt Landman uit. 'Het girafje is rond middernacht geboren, dus het had gekund.' Maar dat is niet de uiteindelijke naam geworden.
Het jonge girafje luistert naar de naam Ayana.

Afrikaanse naam

'Ayana betekent 'mooie bloem' in een Afrikaanse taal', vertelt Landman. 'We zochten bij voorkeur een Afrikaanse naam en dan ook nog een naam die voor de verzorgers is uit te spreken.'

Ontmoeten

Via Facebook stuurde Marion Bouma uit De Meern de winnende naam in. Zij krijgt een meet en greet met Ayana. Het gaat overigens prima met de nieuwste aanwinst van de dierentuin.

Impala's

Volgens Landman kan het Dierenpark Emmen binnenkort nog meer jonge dieren verwachten. 'De impala's zijn zwanger. Daar verwachten we er nog een aantal van'. Of er dan ook een prijsvraag wordt uitgeschreven voor een naam is nog niet bekend.