Taakstraf voor mishandeling met vork

© Jos Schuurman/FPS
Een 35-jarige man uit Steenbergen is voor de mishandeling van zijn toenmalige partner veroordeeld tot een werkstraf van 75 uur en een voorwaardelijke celstraf van één maand.
Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie een werkstraf van 150 uur en twee maanden voorwaardelijk. De man zou zijn toenmalige vriendin jarenlang hebben mishandeld. Maar dit is door de rechtbank beperkt tot twee mishandelingen in 2014. Omdat het om een aanzienlijk kortere periode gaat en beperkt tot twee keer, valt de straf dan ook lager uit.

Pizzeria

Het stel ontmoette elkaar in 2011. Tijdens het samenwonen verhuisden ze meerdere keren, onder meer naar Veendam en Groningen. Uiteindelijk begonnen ze in Roden samen een pizzeria, die in 2014 failliet ging.

Jaloezie

Al snel ontstonden er regelmatig heftige ruzies, onder meer vanuit jaloezie, waarbij hij  langzaamaan steeds meer geweld zou hebben gebruikt. Volgens de vrouw sloeg hij haar eens bewusteloos in de douche en prikte hij haar in een restaurant met een vork in haar bovenarm.

Smartengeld

De man ontkende de aantijgingen. Volgens hem was zij degene die jaloers was en die geweld tegen hem gebruikte. De vrouw vroeg als smartengeld een bedrag van 3500 euro. Het is voor de rechtbank in dit strafproces niet mogelijk te bepalen wat precies de schade is. Hiervoor kan de vrouw naar de burgerlijke rechter.