'Ze konden niets meer doen, binnen zes weken was hij dood'

De vader van Priscilla Elzinga (26) uit Farmsum had geen enkele kans. Zes weken na de diagnose kanker, stierf hij. Toen ze deze zomer ook haar tante verloor aan kanker, besloot ze dat het tijd was voor actie.
Elzinga wil een 24-uurs estafette organiseren om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding en heeft daarbij veel hulp nodig.
SamenLoop voor Hoop
Ze wil de SamenLoop voor Hoop Delfzijl 2016 organiseren om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor het goede doel. De deelnemers wandelen om de beurt 24 uur op speciaal uitgezet parcours. Deze wandeling staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Veel geld nodig
'Er is ontzettend veel geld nodig voor onderzoek. Ik zou zo graag willen dat ze een medicijn uitvinden zodat ze die ziekte kunnen onderdrukken of genezen', vertelt Priscilla Elzinga.

Hulp

Om de estafette op poten te zetten, heeft Elzinga hulp nodig. Zo moet er een commissie gevormd worden en zijn er heel veel vrijwilligers nodig op de dag zelf. Hulp krijgt ze in ieder geval al van vriendin Manon Coopmeiners. Ook zijn er al meer mensen die in de commissie willen zitten, maar dat zijn er nog niet genoeg.

Inloopavond Delfzijl

Het duo organiseert op 8 september een speciale inloopavond in de Evenementenhal Delfzijl. 'Iedereen die op wat voor manier dan ook mee wil helpen of gewoon wil horen wat dit is, is vanaf half acht 's avonds welkom', vertelt Coopmeiners.

Landelijke actie

De 24-uurs estafette in Delfzijl staat niet op zichzelf. Op veel verschillende plekken in Nederland worden deze wandeltochten georganiseerd. Met het evenement vieren deelnemers een 'feest van hoop', dat veel mensen kanker overleven en dat er iets tegen deze ziekte kan worden gedaan. Tegelijkertijd worden (ex-)kankerpatiënten gesteund en overledenen herdacht.