Groningse rapper annuleert optreden na ruzie met portier

De Groningse Mulugeta Yarid Tadesse Glas, beter bekend als rapper Mulu, heeft zijn optreden op Kadepop afgezegd. De artiest kreeg het afgelopen weekend aan de stok met een portier van een kroeg aan de Grote Markt.
De rapper zegt op zijn Facebook-pagina dat hij is geslagen en dat hier als gevolg chirurgische ingrepen nodig had. 'Ik draaide mij om en kreeg op eens een vuist in mijn gezicht.' Naar eigen zeggen zijn de verwondingen te erg om op te treden.
Mulu zou zaterdagavond als één-na-laatste zijn kunsten vertonen op het Kadepop bij EMG Faktors in Groningen. Na hem zou Typhoon optreden.

'Mulu schopte portier'

Volgens de portier verzocht hij één van de bezoekers het café te verlaten, omdat hij wilde blowen. De rapper bemoeide zich ermee en was agressief tegen de portier. Hij zou hem tussen de benen hebben geschopt. Hierop sloeg de portier de rapper in zijn gezicht. Daardoor ging zijn lip bloeden.

Geen vervanging

De manager van Mulu laat vrijdagavond weten dat Mulu aangifte gaat doen. Vooralsnog is er bij de politie geen aangifte van de portier binnengekomen. De organisatie van Kadepop laat weten dat er waarschijnlijk geen vervangende act komt.
Mulu kreeg in 2011 landelijke bekendheid door de finale van de Grote Prijs van Nederland te bereiken. Hij is ook verslaggever bij stadsomroep OOG TV.