Emmen zet extra bussen in voor vluchtelingen op weg naar Ter Apel

Gestrande vluchtelingen die naar Ter Apel willen zorgen voor overlast bij het station in Emmen. Onderweg naar het aanmeldcentrum missen dagelijks tientallen vluchtelingen de laatste bus naar Ter Apel. Ze slapen daarom noodgedwongen in de omgeving van het station.
De gemeente Emmen gaat daar wat aan doen. Ze laten een extra bus rijden naar het aanmeldcentrum in Ter Apel, meldt
.

Slapen in de bosjes

Volgens wethouder Jisse Otter van Emmen werden de vluchtelingen met de trein richting Ter Apel gestuurd. Ze strandden vervolgens in Emmen op het station. 'De laatste bus naar Ter Apel vertrekt 's avonds om half elf. Daarna komen er nog treinen aan in Emmen, maar Ter Apel is dan onbereikbaar. De gestrande vluchtelingen lagen hier dus met tientallen in de bosjes, en deden daar ook hun behoefte', vertelt de wethouder.

Dixies en een extra bus

De gemeente Emmen heeft daarop ingegrepen en Dixies laten plaatsen, waarin de vluchtelingen hun behoefte kunnen doen. Ook heeft Emmen dus speciaal een extra bus geregeld, die nu reizigers ook 's avonds laat nog naar het aanmeldcentrum in Ter Apel brengt.

'Zo hoort het niet'

Wethouder Otter verbaast zich over de manier waarop vluchtelingen richting Ter Apel worden gestuurd. 'Ik begrijp niet dat dit niet beter wordt gecoördineerd. Het is nu door ons opgelost, maar zo hoort het dus niet.'