Plezier is belangrijker dan presteren bij Groen Geel

Vier keer kampioen in de laatste vijf jaar. Het is het succesverhaal van voetbalclub Groen Geel uit Groningen.
De ploeg debuteerde zaterdag in de Eerste Klasse, maar verloor wel. Omlandia uit Ten Boer was op Sportpark Corpus den Hoorn met 3-2 te sterk. Eén van de redenen is dat de formatie van de nieuwe trainer Jan Veenhof nog niet op volle oorlogsterkte was. Sommige spelers waren nog met vakantie of bezochten een muziekfestival.

Plezier de basis

Deze plezierige uitstapjes stonden kampioenschappen nooit in de weg. Spelers zijn vaker weg vanwege andere activiteiten. Presteren staat namelijk niet voorop bij Groen Geel. De basis is plezier en wat willen doen voor de club. De missie is betrokken, toegankelijk en eigenzinnig. De club richt zich op ex-studenten en starters op de arbeidsmarkt tussen de twintig en 35 jaar.

Einde groei bereikt

Ieder lid is tevens vrijwilliger en moet bardiensten draaien, schoonmaken of af en toe een wedstrijd fluiten. Wil iemand dat niet, dan is er geen plek bij Groen Geel. Inmiddels zijn er meer dan driehonderd leden en is het einde van de groei door de beperkte accomodatie voorlopig bereikt.

Extra kleedkamers

Het bestuur is momenteel in overleg met de gemeente om in de winterstop te kunnen starten met het bouwen van extra kleedkamers en overige voorzieningen. Op basis van de sterkte van de selectie is de verwachting dat Groen Geel zich dit seizoen gaat handhaven in de Eerste Klasse.