Facebook-pagina over historisch Delfzijl is protest en traktatie

Delfzijlster Piet de Greef is een stil protest begonnen op Facebook. Hij baalt van de sloop van oude gebouwen in en rond de gemeente Delfzijl en hoopt dat zijn pagina op internet de gemeente wakker schudt.
Zorgen over Delfzijl

'Natuurlijk is het ook gewoon een pagina met mooie oude foto's en filmpjes van Delfzijl, maar ik hoop wel dat de gemeente meekijkt en zich goed realiseert dat ze niet zomaar alles moeten slopen. Daar maak ik me namelijk best zorgen over', zegt De Greef. Hij onderhoudt de pagina samen met oud-Delfzijlster Jan Pieter Olinga.
Je bent Delfsielster als...
Protest of niet, uiteindelijk hoopt hij met zijn pagina 'Je bent Delfsielster als...' vooral de mensen te trakteren op oude filmpjes en foto's van Delfzijl en omstreken door de jaren heen.

De mooiste aanwinsten vindt hij tot nu toe de foto's van oude schepen en de haven. 'Maar er staat ook filmpje op uit 1914 waarin je bijvoorbeeld ziet hoe de mannen en jongens er vroeger bij liepen. Altijd met de pet op. Dat is gewoon prachtig', lacht De Greef.

Nóg meer foto's en filmpjes
De Delfzijlster hoopt dat zijn pagina met nog meer foto's en filmmateriaal gevoed wordt. Volgens hem liggen er nog duizenden foto's bij mensen op zolder, in schoenendozen of in fotoalbums vol stof. 'Die moeten gezien worden. Juist de kiekjes die mensen toen maakten, die zijn de mooiste.'