Vluchtelingenmanifestatie op komst op Grote Markt

Vluchtelingen zijn welkom. Die boodschap wil Stadjer Mechteld van Duin in de gemeente Groningen breed uitdragen. Daarom houdt ze volgende week maandag een manifestatie op de Grote Markt in Groningen.
Van Duin wil dat Groningen zich ruimhartig inzet voor de vluchtelingenproblematiek. Verschillende bekende en onbekende Groningers houden toespraken, onder wie burgemeester Peter den Oudsten van Groningen.

Niet afkeren

'We leven in een rijk, humaan en solidair land. We moeten ons niet afkeren van problemen voor medemensen die veroorzaakt worden door oorlog, armoede of haat. Daarom willen wij vluchtelingen opvangen', zegt Van Duin.

Groningen is solidair

Volgens Van Duin is de manifestatie niet bedoeld om te zeggen dat Groningers niet solidair genoeg zijn. 'In tegendeel, Groningen is een sociale stad. De gemeente wil op zoveel mogelijk plekken vluchtelingen opvangen. We hopen dat meer gemeenten zich daarbij aansluiten en dat uiteindelijk heel Europa hieraan meedoet.'
De manifestatie begint maandag om 17:30 uur. Naast de gemeente Groningen zijn ook het Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven ten behoeve van Asielzoekers (INLIA), de Werkgroep Vluchtelingen Vrij, het Leger des Heils Noord en het Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn betrokken bij de manifestatie.