Okkie in het hart van Ter Apel

Als je vraagtekens zet bij de instroom van vluchtelingen, ben je dan meteen een racist? Als je spullen inzamelt voor vluchtelingen, ben je dan grenzeloos naïef?
Ter Apel speelt op dit moment, of we dat nou willen of niet, een belangrijke rol in de opvang van vluchtelingen. Het is tot nu toe de enige plek in Nederland waar mensen voor het eerst worden opgevangen en geregistreerd. Daarbij heeft Ter Apel al langere tijd een AZC, waar mensen wachten op het einde van hun procedure.

Gezichten

Het dorp Ter Apel krijgt dagelijks te maken met honderden nieuwe gezichten. Dat betekent wel wat voor de gemeenschap. Voor de winkeliers, voor de gemeente, voor de inwoners. Verslaggever Okkie Smit wil uw gevoelens graag horen. Als u zich zorgen maakt. Als u vindt dat het wel eens genoeg is. Als u vindt dat er nog wel wat bij kan.
- Wat zou u de politiek willen meegeven?
- Wat zou u tegen een vluchteling willen zeggen?
- Wat zou u andere Groningers willen vertellen?

Koffie

Okkie neemt woensdag 9 september zijn intrek in het voormalige pand van de ABN AMRO aan de Hoofdstraat 39, in hartje Ter Apel. Hij zet de koffiemachine om tien uur aan, en tegen zes uur weer uit. En als hij vindt dat de discussie nog niet klaar is, komt hij weer terug. Okkie heet u dus van harte welkom, woensdag in ons tijdelijke onderkomen aan de Hoofdstraat.
Aanmelden is niet nodig. Neem wel uw mening mee.