Seniorenpartij Delfzijl: Delfzijl kan niet zonder onafhankelijke Seniorenraad

Als het aan de Seniorenpartij in Delfzijl ligt, wordt er zo snel mogelijk een onafhankelijke Seniorenraad gevormd. Deze raad moet er voor zorgen dat ouderen geholpen worden bij vragen over de WMO, mantelzorg en huishoudelijke hulp.

Fractievoorzitter Jan Ottens krijgt veel klachten binnen van ouderen die problemen hebben met de WMO, mantelzorg en huishoudelijke hulp. Volgens hem is een onafhankelijk adviesorgaan nodig om ouderen te helpen bij deze vraagstukken.


'Van het kastje naar de muur'

'Deze raad is nodig om de ouderen te helpen bij lastige kwesties als het gaat over de WMO of thuishulp' zegt Ottens. 'Wij kunnen als het gaat om politieke zetten hen wel bijstaan. Maar als het puur gaat om hulpvragen, dan kunnen wij niets doen. De meeste ouderen komen vast te zitten in hun probleem en ze worden binnen de gemeente van het kastje naar de muur gestuurd. Dat moet anders'.

Centraal nummer

De Seniorenraad staat volgens Ottens in contact met de wethouder, 'zodat de lijntjes kort blijven'. Hij wil dat er een centraal telefoonnummer komt waar ouderen uit de gemeente Delfzijl naar toe kunnen bellen voor adviezen. Mocht het nodig zijn, dan kan de raad op zijn beurt overleggen met de wethouder of andere instanties.
De Seniorenpartij Delfzijl dient aanstaande donderdag het voorstel in bij de Delfzijlster gemeenteraad.