MMA-fighter Paolo Boer is meer dan een vechter

Myrthe Klaus/RTV Noord
Myrthe Klaus/RTV Noord
Hij is geboren in Brazilië, maar hij is toch echt een Stadjer: MMA-fighter Paolo Boer. Hij is zo goed in deze sport dat hij mee mag doen met het tv-programma 'The Ultimate Fighter'.
Voor wie onbekend is in deze tak van sport: MMA staat voor Mixed Martial Arts, een mix van allerlei soorten vechtsport, waaronder worstelen, judo, karate en kickboksen.

Las Vegas

The Ultimate Fighter is een Amerikaanse realityserie en MMA-competitie. In de show nemen professionele MMA-vechters uit alle windstreken het tegen elkaar op in een toernooi. Tot en met de halve finales leven zij gezamenlijk in een villa in Las Vegas. Zowel hun trainingen en gevechten als het leven in het huis worden op camera vastgelegd.

Meer dan alleen vechten

Boer deed mee aan een try out in Las Vegas en werd uiteindelijk uit duizend vechters gekozen om als één van de 32 deelnemers mee te doen. Dat hij goed kan vechten staat dus buiten kijf. 'Maar er zijn genoeg mensen die kunnen vechten, maar het is natuurlijk ook een live show. Dus je moet ook kijkcijfers kunnen trekken', legt Boer uit.

Boete

Boer is vereerd om aan de show mee te doen, maar mag er nog weinig over vertellen op straffe van een boete van 50.000 euro.
Voor de 'die hard' volgers is Boer woensdagnacht in actie te zien op de Amerikaanse FOX. Het 22e seizoen van The Ultimite Fighter is maandag in Nederland te zien op FOX 2 om 23.30.