Fodé Fofana verhuist waarschijnlijk van FC Barcelona naar PSV (update)

© Abdoul Fofana
Fodé Fofana traint mee bij de jeugdopleiding van PSV. De kans is groot dat 12-jarige Groninger definitief in de Eindhovense jeugdopleiding gaat spelen, zegt vader Abdoul Fofana.
Het Eindhovens Dagblad meldt zelfs dat de overgang al definitief is, maar vader Fofana ontkent dat: 'Hij traint wel mee. Ze zijn heel tevreden over hem. De kans is wel groot dat Fodé voor PSV kiest, maar er is nog niks rond. Er volgen nog gesprekken met de club.'

Weggestuurd

Door een straf van de FIFA is hij weggestuurd uit de jeugdopleiding van FC Barcelona. Pas op zijn zestiende mag Fodé terugkeren bij de Europese topclub. Ook PSV mag hem op die leeftijd een contract aanbieden.
Voor de familie Fofana was de keuze makkelijk: als hij weg zou moeten uit Spanje, zou Fodé weer in Nederland komen wonen en voetballen.

GVAV

Fodé werd gescout door Barcelona toen hij in de stad Groningen voor GVAV-Rapiditas speelde. Hij heeft twee jaar in Spanje gevoetbald.

Update:

PSV bevestigt tegenover RTV Noord dat Fodé meetraint. 'Maar van een overgang is inderdaad nog geen sprake', zegt hoofd jeugdopleidingen Art Langeler.
'Hij traint over een periode van een paar weken mee, zodat we een beetje aan elkaar kunnen wennen. Hij maakt een goeie indruk, maar er komt meer bij kijken. Zijn privésituatie vinden wij ook erg belangrijk. We kijken hoe het loopt.'