Afschaffen happy hour is 'betutteling van de eerste graad'

© Erik Hogeboom
'Betutteling van de eerste graad'. Zo typeert de JOVD Groningen, de jongerenafdeling van de VVD, het verdwijnen van happy hours oude stijl.
Volgens het nieuwe convenant Veilig Uitgaan moeten drankprijzen tijdens die happy hours minimaal zeventig procent van de reguliere verkoopprijs bedragen. 

Niet mee bemoeien

De JOVD wil de happy hours houden zoals ze zijn. Volgens voorzitter Simon van der Pol 'moeten ondernemers zelf keuzes kunnen maken over marketing en de prijs van hun bier en moet de overheid zich daar niet mee bemoeien. Verder zijn mensen vrij in hun keuze om te drinken waar en wanneer hen dat schikt'.

Niet veiliger

Uitgaan in Groningen wordt ook niet veiliger door het afschaffen van happy hours denkt de JOVD. Het leidt namelijk niet tot minder dronken mensen op straat. Integendeel, volgens van der Pol: 'Mensen gaan thuis indrinken en worden dan nog dronkener'.

Voorlichting

De jonge liberalen zien meer in voorlichting voor de jeugd over de gevolgen van alcoholgebruik. Om zo de veiligheid tijdens het uitgaan in de binnenstad te vergroten. Verder moeten ondernemers een strenger deurbeleid hanteren bij alcoholmisbruik en de biertap eerder dichtdraaien voor dronken gasten.