CDA'er Nico Werkman denkt na over positie

De CDA-fractie in betere tijden
De CDA-fractie in betere tijden
Nico Werkman weet niet of hij wil aanblijven als raadslid voor het CDA in Winsum. Hij heeft heftige reacties gekregen na het opstappen van fractievoorzitter Piet Drijfhout.
Drijfhout vindt de sfeer in de fractie te negatief. Dit zou komen door Werkman. Die zou te kritisch en negatief zijn richting de fractievoorzitter.
Nico Werkman is het niet met die beschuldigingen eens: 'Drijfhout vervulde zijn rol als fractievoorzitter niet goed. Daar heb ik maar ook anderen soms kritiek op gegeven.'

Weinig ervaring

Volgens het raadslid liet zijn fractievoorzitter steekjes vallen. 'Stemverklaringen die te lang zijn, conflict over de kadernota en miscommunicaties. En als grootste oppositiepartij had Drijfhout leiding moeten nemen tijdens vergaderingen maar gaf die over aan de PvdA', vertelt Werkman.
Werkman benadrukt dat er nu te veel met modder gegooid wordt. 'Het gaat absoluut niet om de persoon Drijfhout. Hij is een beste man maar het ontbreekt hem aan ervaring.'

Rol partijvoorzitter

Verder is er kritiek van Werkman op partijvoorzitter Henk Koopmans die de partij labiel zou hebben genoemd. 'Dat zijn heftige woorden en ik wil een nadere uitleg van de voorzitter', aldus Nico Werkman.

Hoe nu verder?

Dinsdag gaan de fractieleden met het bestuur om tafel. Raadslid Nico Werkman wil het dan ook over zijn positie hebben en of hij nog steun krijgt. Hij denkt na om ook op te stappen.