Station Europapark heeft snelste toename reizigers

© Gemeente Groningen
Van alle stations in Nederland, is het aantal NS-passagiers op Groningen Europapark vorig jaar het hardst gestegen. Dat blijkt uit cijfers die treinreiziger.nl heeft opgevraagd.
In 2014 steeg het aantal NS-passagiers op het relatief nieuwe station met 27 procent ten opzichte van een jaar eerder. Er staan overigens meer nieuwe stations in de top van de snelst groeiende stations.
Ook Arriva stopt op Europapark. Hoe het aantal passagiers zich bij die vervoerder heeft ontwikkeld, is onbekend. Arriva wil de cijfers niet bekendmaken, meldt treinreiziger.nl.

291 meer passagiers

Europapark werd in december 2012 in gebruik genomen. Sindsdien lijken de op- en uitstapplaatsen van NS-passagiers zich licht te verschuiven. Op Europapark steeg het aantal met gemiddeld 291 passagiers per dag. Het Hoofdstation had te maken met een daling van het aantal NS-passagiers (825 NS-passagiers minder per dag).
De cijfers zijn per gemiddelde werkdag. Overstappers zijn niet meegeteld. Het gaat alleen om reizigers die met de Nederlandse Spoorwegen reizen.