Cunera over einde Dialoogtafel

De Dialoogtafel is ter ziele en het moddergooien is begonnen. Voorzitter Wallage verwijt de overheid en de NAM dat ze zich niet aan de spelregels hielden.
Verhuizen

Cunera praat hier over met Jacques Wallage en met Lambert de Bont, die namens de Groninger Bodembeweging aan de Dialoogtafel deelnam. De Bont zegt dat de eerste vergadering al duidelijk was dat het ministerie en de NAM de dialoogtafel niet serieus namen. Hij stopte met zijn werk voor de Bodembeweging omdat hij er fysiek en mentaal onderdoor dreigde te gaan. De Bont wil weg uit het aardbevingsgebied.

Minister van Wonen

Minister Stef Blok van Wonen duikt deze week ook op in het aardbevingsgebied. Cunera vangt hem op in Loppersum, waar hij een bezoek brengt aan de familie Doff. Hun woning wordt binnenkort aardbevingsbestendig gemaakt. Blok oogt ongemakkelijk als hem gevraagd wordt naar de Dialoogtafel: "Daarvoor ben ik hier vandaag niet".
Het programma Cunera zie je zondag na Noord Vandaag om 18.10, herhaling ieder half uur. Je kunt het programma ook bekijken via rtvnoord.nl en onze app.