Zeven maanden cel geëist tegen Groningse drugsdealer

© Jos Schuurman/FPS
Tegen een 35-jarige Stadjer die wordt verdacht van drugshandel is vijftien maanden cel geëist, waarvan acht voorwaardelijk.
Diverse tips en getuigenverklaringen wezen richting de man. Daarom deed de politie op 16 september vorig jaar een inval in de woning van de man. Ook vielen agenten binnen bij het naastgelegen eetcafé, waarvan de man eigenaar was. Dat restaurant is inmiddels gesloten.
Zo ontdekte de politie dat de man over heroïne, cocaïne en wiet beschikte en deze drugs verhandelde. Ook had hij gestolen laptops in huis om door te verkopen.

Hennepkwekerij in aanbouw

Er is tevens een inval gedaan op een woonboot van een kennis van de Stadjer aan de Energieweg. Op die boot bleek de man een hennepkwekerij in aanbouw te hebben. Daarbij werd ook stroom afgetapt.
Tot slot vond de politie in een kluis in het café en bij de man in huis verboden wapens: een schietpen en een gasdrukpistool.

Warenhuis

De man was zelf niet in de rechtszaal aanwezig, maar heeft bij de politie bekend. Een kennis die tegen hem getuigde, sprak van 'het grote warenhuis' van de verdachte, waar altijd allerlei spullen en drugs te koop waren.
Volgens de officier van justitie was het een typerende zaak: 'Je ziet vaak dat drugs dealen met randcriminaliteit als heling en wapenbezit gepaard gaat.' Ze eiste dat de man naast de gevangenisstraf verplicht psychische begeleiding krijgt en schuldhulpverlening.