Mishandelende bruiloftsgast moet maand de cel in

© Flickr / Bespoketoppers (cc) /Jos Schuurman (FPS)
Een 29-jarige man uit Lelystad moet een maand naar de gevangenis. Hij mishandelde als gast op een bruiloft op 21 juni twee medewerksters van hotel Van der Valk in Zuidbroek.
Toen een van de gastvrouwen hem na afloop van het feest vroeg of ze hem nog ergens mee van dienst kon zijn, pakte hij haar totaal onverwachts in de houdgreep. Ze vroeg of hij los wilde laten, maar hij pakte haar nog steviger bij de keel.
Bij de collega die het slachtoffer te hulp schoot, trok hij plukken haar uit haar hoofd. 'Als zij niet had ingegrepen, weet ik niet wat er was gebeurd', zei de vrouw op de zitting.

Schaamte

De verdachte zelf was niet aanwezig, maar verklaarde bij de politie dat hij zo veel had gedronken dat hij niets meer van het voorval wist. Hij schaamde zich ervoor. De man was eerder veroordeeld voor gewelds- en verkeerszaken met alcohol.
De officier van justitie wilde, omdat er juridisch gezien geen werkstraf meer geëist kon worden, de man een boete van 500 euro laten betalen. Maar de rechter vond dat te laag en koos voor gevangenisstraf. 'Daarbij speelt ook mee dat hij zich niet wil laten behandelen.'
De man moet de twee personeelsleden van het hotel respectievelijk 680 en 500 euro schadevergoeding betalen.