Winschoten verzamelt flessen voor veteranen

© RTV Noord
Winschoters voeren deze week spontaan actie om de veterenaren te helpen, die deze week zijn geconfronteerd met een torenhoge energierekening. Veteranenhuis De Molenhoeve kreeg afgelopen week onverwacht een nota van drieduizend euro in de bus.
Inwoners van Winschoten houden nu een actie om lege flessen bij het Veteranenhuis in te leveren. Inmiddels zijn er al wat flessen bezorgd. Dat kan ook bij fotozaak Ellis die zich bij de actie aansluit.

Steunbetuigingen

De enige mogelijkheid die het veteranenhuis ziet om dat bedrag op te hoesten, is het verkopen van het oude legervoertuig waar ze liefdevol aan sleutelen. Bert Nanninga van de stichting Veteranenhuis kreeg naar aanleiding van de publiciteit veel steunbetuigingen en in een enkel geval ook geld voor het behoud van de 55 jaar oude DAF 126. Maar genoeg is het niet.
In het Veteranenhuis komen maandelijks driehonderd veteranen bij elkaar om herinneringen op te halen aan vroeger. Ook sleutelen ze er aan de DAF en een ander oud voertuig. 'De jongens steken hier hun ziel en zaligheid in. Dit is hun plek', zegt Nannninga.
Nanninga verwachtte juist geld terug te krijgen van de energiemaatschappij, maar het tegenovergestelde gebeurde. Volgens hem zit er ergens een lek in de bekabeling van hun clubhuis, waardoor de rekening zo hoog uitvalt.