97-jarige Martha stapt na zeventig jaar weer in de trouwkoets

© Harm Meter
Het was een lang gekoesterde wens van de 97-jarige Martha Hovingh uit Paterswolde. Nog één keer in een koets getrokken door paarden, een rondrit maken. Vrijdag kwam die droom uit.
In 1942 is Martha getrouwd in Groningen. Samen met haar verloofde werd ze met een koets naar het Stadhuis gebracht voor het jawoord.

Cadeau

Vorige maand werd Martha 97 jaar. Als cadeau van de kleinkinderen kwam vrijdag een witte, gerestaureerde koets naar het Else van der Laanhuis in Paterswolde, waar Martha al zeventien jaar samenwoont met haar man Gerard. Ze maakten samen een rondrit door Paterwolde.

Jeugdliefde

Het was niet Gerard die 73 jaar geleden naast Martha op de trouwkoets zat. De jeugdgeliefden zijn pas zeventien jaar geleden getrouwd. De man van Martha en de vrouw van Gerard zijn overleden. Beide echtparen zagen elkaar wel veel, waardoor Martha en Gerard goed bevriend waren. Toen hun partners overleden, besloten ze samen verder te gaan. Daar hebben ze geen spijt van, ze wonen met veel plezier in het Van der Laanhuis in Paterswolde.