'Centrum Uithuizen moet op de schop'

Nu bestaat het centrum van Uithuizen nog uit een apart winkelplein en een aantal supermarkten die verspreid door het dorp te vinden zijn. Als het aan de gemeente Eemsmond en de Handelsvereniging ligt, komt daar verandering in.
Het centrum van Uithuizen moet kleiner worden, zodat het beter aansluit bij de behoeften van het winkelend publiek.


Gezelliger

Volgens burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond moet het winkelplein De Blink een stuk gezelliger worden. Daarnaast wil ze dat het plein beter bereikbaar wordt voor autoverkeer.


Van Beek: 'We zijn op dit moment nog in overleg hoe we het centrum van Uithuizen goed bereikbaar krijgen voor auto's. Er is een verkeerscirculatieplan opgesteld, maar daar moet nog over worden vergaderd. We willen er in ieder geval voor zorgen dat zowel de klanten van de supermarkt als het winkelend publiek de weg naar ons prachtige centrum goed kunnen vinden.'

Uitbannen scheefgroei

Een mogelijke oplossing is het verplaatsen van een van de supermarkten. Zo komt De Blink tussen de supermarkten in te vallen. 'Je krijgt dan meer loop tussen de winkels. Dat is wat je wilt', zegt Hans Koning, voorzitter van de Handelsvereniging in Uithuizen.
Volgens Koning is er momenteel een 'scheefgroei' aan de oostkant van het centrum waar de supermarkten zitten. Hierdoor lopen te weinig mensen door naar de rest van de winkels, en dat vindt hij jammer.

Zo snel mogelijk aanpakken

Wanneer er begonnen wordt met de werkzaamheden is nog onbekend. Als het aan de gemeente en de Handelsvereniging ligt, is dat zo snel mogelijk.